in , ,

KoronavirüsKoronavirüs

Karantina Süresi 28 Gün Olmalı!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Tam kapanma 28 gün olmalı. 14 gün işe yaramaz” açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Karantina 28 Gün Olmalı

Covid-19 pandemisinde vaka sayılarında zirve yapan Türkiye’de durum iyiye gitmiyor. Sağlık Bakanlığının gerçek vaka sayılarını açıklamasının ardından, Bilim Kurulunun tavsiyesiyle hafta sonları kısıtılamaları başlamıştı. Ancak görünen o ki bu yeterli olmuyor. 14 günlük tam karantina tartışmaları sürerken karantina süresi 28 gün olmalı talepleri de gelmeye başladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, FOX TV’ye yaptığı açıklamada “Karantina süresi 28 Gün olmalı” iddiasında bulundu.

Prof. Dr. Ceyhan’dan Kritik Çağrı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün işe yaramaz. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Sonradan alınan önlemler işe yaramadı. açıklamasında bulundu.

FOX TV’de konuşan Prof. Dr. Ceyhan, “İstanbul’da vaka biraz düştü ama fark etmiyor. İstanbul’dan her yere seyahat var. Bir yerde azalırken başka şehirde artıyor. Nisan, mayıs aylarında. alınması gereken önlemler alınmadı. diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ceyhan ayrıca, “İl Hıfzıssıha kurullarının alacağı önlemlerin anlamı kalmadı, çünkü bütün ülkeye yayıldı. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Hastalığı taşıyanların yüzde 20’lik bölümü süper bulaştırıcı. Tam kapanma 28 gün olmalı. 14 gün işe yaramaz. 14 gün bir kuluçka süresidir. Önleme için 2 kuluçka süresi yani 28 gün kapanma gerekiyor. Erken dönemde alınmayan önlemler sonradan alınınca işe yaramadı.” uyarısında bulundu.

Karantina 28 Gün Olmalı
Karantina 28 Gün Olmalı

Karantina Süresi Ne Kadar?

Gerçek vaka sayılarının açıklanmasının ardından Türkiye, Avrupa’da en çok vaka görülen ülke oldu. Yaşanan gelişmelerin ardından başta TTB (Türk Tabipleri Birliği) olmak üzere konuyla ilgili bir çok kurum ve uzmandan uygulanan karantina süresinin yetersizliği olduğu açıklamaları gelmişti. Koronavirüs ile etkin mücadele için en az 14 gün tam kapanma uygulanması gerektiği söylenen açıklamaların ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın sözleri tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı.

Salgının önlenmesi konusunda yeni kararlar alınıp alınmayacağı merakla bekleniyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın açıklamaları sonrası Koronavirüs Bilim Kurulundan yapılacak açıklamalar ne olacak ve bu tavsiye kararları uygulamaya alınacak mı, ilerleyen günlerde göreceğiz.

İçeriği Upperla!

Umut Kaan tarafından yazılmıştır

Diplomasi insanı. İkna kabiliyeti ile nam salmış bir sanat tarihi mezunu. Sanat kitapları sırasına göre dizilmediğinde asabileştiğini görenler oldu. Bunun dışında çok uyumlu, iyi yemek yapar, sofraları uzun ve neşeli tutar. Sık sık Ege’ye yerleşmek ister, hemen her gün…

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Netflix’te “9 Kere Leyla” İlgisi

Youtube Gelirlerine Vergi Denetimi Artıyor