in ,

KoronavirüsKoronavirüs

Hafta Sonu Alkol Satışı Yasak Mı?

Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla bir dizi önlem açıklanmıştı. Hafta sonu sokağa çıkma yasalarını düzenleyen önlemler arasında “Hafta sonu alkol satışı yasak mı?” sorusu merak konusu oldu.

Hafta Sonu Alkol Satışı Yasak Mı?
Hafta Sonu Alkol Satışı Yasak Mı?

Yeni genelge ile beraber “Hafta Sonu Alkol Satışı Yasak Mı?” sorusu gündeme geldi. Vaka sayısı hızla artan koronavirüs salgının kontrol altına almak amacıyla 30 Kasım’da, kabine toplantısının ardından bir dizi yeni önlem ve kısıtlama açıklanmıştı. İçişleri Bakanlığı bu kısıtlama kararlarına eklemeler yaptı.

Vaka sayılarında yaşanan önlenemez artışın ardından, Covid-19 salgınını kontrol altına almak amacıyla getirilen kısıtlamalar genişletiliyor. 1 Aralık Salı gününden itibaren uygulamada olan koronavirüs salgınına karşı uygulanacak yeni tedbirler içerisinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı yer alıyordu. İçişleri Bakanlığının son açıklamasıyla hafta sonu uygulanan kısıtlamaların genişletildiği görüldü. Peki hafta sonu alkol satışı yasak mı?

Alkol Satışına Kısıtlama Getirildi Mi?

Hafta sonu ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ancak 10.00-17.00 saatleri arasında açık tutulan bakkal, kuru yemişçi ve marketlerden alışveriş yapılabiliyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen son uyarı yazısına göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri içinde açık tutulan bakkal, kuru yemişçi ve marketlerde alkol satışı yapılamayacağı belirtiliyor.

Bakanlık tarafından 81 ile gönderilen uyarı yazısında yer alan “Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında acil ihtiyaçlar için açık tutulan bakkal, kuru yemişçi ve marketlerde alkol satılmaması” ifadeleri yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonunda, bakkal, market ve kuruyemişçi gibi işletmeler saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verebiliyor. Alkol satışının yapıldığı tekel bayileri ise yasak boyunca kapalı olmak zorunda. 12-13 Aralık hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağında alkol satışı yapılan marketler de yasak kapsamında olacak ve marketlerden alkol satılmayacağı belirtiliyor. Bakanlık kaynakları söz konusu yasağın, hafta sonları tekel bayilerinin kapalı olması nedeniyle oluşacak haksız rekabeti önleme amacıyla alındığını ifade ediyor.

Henüz detaylı açıklama yapılmayan karara ilişkin halk arasında “Hafta sonu alkol satışı yasak mı?” sorusu gündeme oturdu. Sosyal medyada birçok kili söz konusu kararın, koronavirüsle mücadele kapsamında değerlendirilemeyeceğini öne sürüyor.

Hafta sonuna iki gün kalmışken Bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama bekleniyor.

İçeriği Upperla!

Umut Kaan tarafından yazılmıştır

Diplomasi insanı. İkna kabiliyeti ile nam salmış bir sanat tarihi mezunu. Sanat kitapları sırasına göre dizilmediğinde asabileştiğini görenler oldu. Bunun dışında çok uyumlu, iyi yemek yapar, sofraları uzun ve neşeli tutar. Sık sık Ege’ye yerleşmek ister, hemen her gün…

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

2021’de Astrolojik Olarak Ünlüleri Neler Bekliyor?

2020’de Twitter’da En Çok Gündem Olanlar