in

KoronavirüsKoronavirüs

2021 Yılbaşında Sokağa Çıkma Yasağı Geliyor mu?

31 Aralık ve 1 Ocak 2021 yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı? 2021 yılına sokağa çıkma yasağıyla gireceğimiz öngörülüyor. 31 Aralık 2020 Perşembe gününden 3 Ocak 2021 Pazar gününe kadar sokağa çıkma yasağı olacağına yönelik sosyal medyada kullanıcı tarafından tartışmalar başladı.  

Gündemde olan yılbaşında sokağa çıkma yasağıyla mı gireceğiz? 2021 yılbaşına sokağa çıkma yasağı mı olacak? Sorularının yanıtı milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor.  Koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından 17 Kasım’da yapılan Kabine Toplantısı yapılmış ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika açıklamalarında bulunmuştu. Tekrar sokağa çıkma yasaklarının geleceğini İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlanarak yapılmıştı.  

Yılbaşında Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek mi?

2021 yılbaşında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı iddiası ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor ancak; 31 Aralık’ta sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı ya da tamamen yasak geleceği ön görülüyor. Pandemi tedbirleri kapsamında ülke genelinde başlayan hafta sonu sokağa çıkma yasakları sonrasında yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunun yanıtı arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulananlar arasında yer alıyor.

Erdoğan: Koronavirüs tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü yaptığı açıklamada, Koronavirüs önlemlerine ilişkin, “Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.” dedi.

Covid-19 vaka ve ölüm sayıların ülkemizde yeniden yükselmesi sonrası yılbaşında sokağa çıkma yasağının kesin olarak geleceği ön görülüyor. Eğer tam bir sokağa çıkma yasağı gelmez ve kısıtlama uygulanırsa; bu hafta sonundaki sokağa çıkma kısıtlaması ile aynı aynı şekilde uygulananacağı düşünülüyor.

Sosyal Medya’da Yılbaşı Sokağa Çıkma Yasağı’yla İlgili Tepkiler Gelmeye Başladı

Sosyal medya kullanıcıları ikiye bölünde. Bazı kişiler yasağın gelmesi gerektiğini savunurken karşı çıkan kişiler ise yasağın yılbaşı kutlamalarını engelleme amacıyla ortaya sürüldüğü inancında. Yasağın gelip gelmeyeceğine dair henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen yılbaşında sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceği merak konusu.

İçeriği Upperla!

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Zz

Virüs böyle giderse yılbaşını geç hiç sokağa çıkamayacağız ????

Selena : The Series Aralık’ta Yayında!

Big Mouth’un 4. Sezonu Aralık’ta Yayında!